Home alone. Deco alone.

0
74
1_3_750_1640103208_05299_fav

Iubești Crăciunul, adori să-ți decorezi casa și vrei să-ți pui amprenta pe ornamentele din acest an? Acest articol este pentru tine! Am selectat de pe internet câteva idei extrem de simple, dar cu efect garantat, de decorațiuni ce pot fi realizate realmente de oricine, oricât de neîndemânatic se crede. Proiecte ce nu implică multe resurse, dar care pot aduce amintiri speciale întregii familii. Pentru că, da, pot fi realizate împreună cu cei mici.

Ideea e simplă. Până și un capac de borcan poate sta la baza unui proiect de acest gen. Orice ghindă, con, scoică sau bucată de carton, se transformă în câteva minute într-un element a unui Crăciun de vis.

1. Mirosul de scorțișoară este asociat cu Sărbătorile de Iarnă. O lumânare banală poate devenii un obiect de decor aparte cu ajutorul câtorva bețigașe de scorțișoară puse în jurul ei și legate cu ajutorul unei pamblici aurii. Prima decorațiune e gata!

2. Ai desfințat biblioteca bunicii și nu știi ce să faci cu cărțiile alea vechi cu subiecte patriotice? Ai nevoie de o foarfecă ce decupează cu model, un bețigaș pentru frigărui, un lipici și o bucată de carton (poate chiar coperta cărții), pentru ca să realizezi foarte repede un braduț (mai) special. Decupați un pătrat de carton – acesta va fi suportul brăduțului. Lipiți bețigașul în centrul suportului – iată că avem și tulpina. Acum începeți să decupați din carte, cu ajutorul foarfecei speciale. Vom avea nevoie de pătrate de diverse dimensiuni, fiecare creand un nou nivel. Cel de la bază, pentru estetică, un pic mai mare decât suportul, cel din vârf cu latura de 2 cm. Acum ansamblăm copăcelul, trecând bețigașul prin centrul pătratelor. Pentru ca copăcelul nostru să aibă „volum”, la final, vom roti fiecare pagină decupată, decalat față de precedenta, creând un efect de spirală. Finalizăm, punând în vârf o mărgea. Vă asigur că e mai complicată explicația decât proiectul în sine.

3. Vă mai amintiți cântecul cu „Un pridvor de busuioc,/ Cu miros de mere coapte. /Și să ningă nins enorm/ Pân’ la streașină și peste”? …. Ei bine, următoarea decorațiune va aduce în casa dumneavoastră ce miros doriți, pentru că este echivalentul unui dispenser de uleiuri esențiale. Aveți nevoie în primul rând de pamblică din hârtie mai poroasă sau dintr-un material textil natural. Impregnați-o cu ce ulei esențial și dați formă dorită. Puteți crea globuri de pus în brad sau betele. Imaginația este limita aceastui proiect.

4. Tastele de la o tastatură veche sau un joc de scrabble la care i s-au mai rătăcit din piese, pot fi de folos în acest proiect. Cu ajutorul lor creați ce cuvinte sau fraze inspiraționale. Familie. Iubire. Abundență. Libertate. Acasă înseamnă Iubire. Le puteți lipi pe o bucată de carton decupată sub ce formă doriți, sau crea șiraguri de pus în brad asemenea betelelor. Puteți intercala mărgele sau scoici.

5. Ultimul proiect propus este foarte ușor de realizat. Aveți nevoie de câteva mere, portocale, lime, lâmăi, grapefruit și (măcar) de un șnur frumos sau o sfoară. Tăiați fructele felii, și uscațiile în cuptor, la 100 de grade (sau cu ușa întredeschisă dacă nu puteți seta la această temperatură) pentru câteva ore. Verificați-le la jumătate de oră, întoarceți-le din când în când, pentru ca să se usuce uniform. Cel mai simplu, le puteți atașa un șnur pentru a le agăța în brad și, gata, aveți un glob. Dar puteți fi și mai creativi de atât. Le puteți combina cu batoane de scorțișoară, flori presate, ghinde sau conuri. Se pot realiza de la globuri la ghirlande, la suporturi de lumânări sau coronițe. Din nou, limita este dictată de creativitatea și timpul disponibil.

Foto: pexels.com și rustic-crafts.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.