Casă colaj realizată din materiale reciclate și recuperate

0
29
1_3_811_1645616718_00493_fav

Acestei case i-am putea spune la fel de bine „casa puzzle”. Un amalgam de materiale și obiecte luate de la centrele de reciclare și demolări, recondiționate și îmbinate creativ, într-o casă pe 4 nivele, cu o suprafață totală de 520mp, care are vedere panoramică asupra orașului Mumbai, lift, piscină și curte interioară.

Echipa studioului indian S+PS Architecs s-au inspirat exact din viața de zi cu zi a orașului. Mumbai este o metropolă caracterizată de creativitate, culoare, adaptabilitate, cu aer eclelctic și improviații la tot pasul. Toate acestea arată latura ingenuă a locuitorilor săi, capabili să folosească în mod util tot ce au la dispoziție. Asta s-a dorit prin acest proiect, în care o echipă la fel de diversă ca și materialele folosite, a dorit să demonstreze că a recicla și combina obiecte care aparent nu au legătură între ele, este posibil chiar și într-un proiect de lux.

Tonul este dat chiar de fațada casei realizată din multiple ferestre și uși, adunate de prin oraș de la centrele de colectare. Peretelele este punctul forte a camerei de zi, așa cum în curtea interioară este perete-sculptură din bucăți de țevi de metal, care reproduce o tâmplărie de bambus. Partea interesantă este aceea că, de fapt, instalația de țevi este un sistem de colectare a apei de ploaie și că în sezonul musonic „cântă“.

În fapt, curtea interioară este cu adevărat interioară. Ea este poziționată la etajul întâi a casei și combină eclectic mai multe materiale, creânduse astfel zone vizibil delimitate pentru relaxare, grădinărit și chiar pentru compost.

Urcăm direct la ultimul nivel al casei unde o terasă uriașă permite o vedere panoramică asupra Mumbai-ului. Ca totul să fie wow, un pavilion de metal și sticlă, pe a cărui acoperiș sunt panourile solare care asigură parte din energia electrică necesară casei, găzduiește o cameră de oaspeți cu adevărat luminoasă. Mai multe coloane de lemn sculptat, care au câteva sute de ani, dau o notă aparte pavilionului-dormitor.

Fiecare colțisor din Casa colaj este o combinație între vechi și nou. Totul cu gândul la viitor, dacă ținem cont și de sistemul fotovltaic, bazinul de colectare a apei de ploaie, stația de compost și alte elemente ce asigură sustenabilitatea casei.

Pentru iubitorii de minimalism poate părea mult, însă atenția la fiecare detaliu este impresionantă. Peste tot întâlnim constrast și echilibru între trecut și prezent, tradițional și contemporan, materiale brute și suprafinisate.

Pare o casă uriașă, dar trebuie menționat faptul că trăiesc aici patru generații. Probabil ăsta este și motivul pentru care fiecare spațiu are atât de multe elemente combinate. Fiecare a venit în noua casă cu proprile amintiri și vise.

Foto: Photographix

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.