Video Avantajele folosirii unui aparat de aer conditionat portabil

Avantajele folosirii unui aparat de aer conditionat portabil

In cazul in care nu v-ati decis intre a alege un aer conditionat portabil sau unul fix, iata cateva din avantajele si dezavantajele folosirii acestora. Pentru inceput, cele mobile sunt mai usor de instalat. Ganditi-va la modul in care instalati un aer conditionat fix. Pai, nu prea il instalati ci aveti nevoie de un specialist care sa vina sa faca acest lucru contra cost. Unele aparate de aer conditionat ofera si instalarea inclusa in pret insa, in general, este vorba despre modelele cu preturi usor mai piperate. Cel portabil va permite instalarea facila, chiar de catre dvs. Si aparatele mobile trebuie sa elimine aerul cald produs in urma procesului termic ce sta la baza dispozitivelor de acest tip iar acest lucru se face prin intermediul unui furtun gros din plastic, asemanator celui de la hota din bucatarie. Acesta poate fi scos fie printr-o gaura facuta in usa de la balcon sau a ferestrei, fie pur si simplu scos pe fereastra intredeschisa in cazul in care nu aveti cum sa dati gauri. Varianta din urma permite si patrunderea aerului cald de afara si afecteaza usor capacitatea de racire a aparatului. Cu putina indemanare si acest aspect poate fi rezolvat prin decuparea unei bucati de polistiren care sa acopere zona deschisa a ferestrei, urmand sa faceti gaura pentru furtunul de evacuare in aceasta.

23c3473ff0d6278a2641096e80060382   ypuOqUEfL

Nu uitati sa masurati inainte distanta intre aparat si locul in care furtunul de evacuare va fi scos si  dimensiunea propriu-zisa a furtunului. Dupa cum ii sugereaza si numele, un aer conditionat portabil poate fi mutat dintr-o incapere in alta, aspect pe care cele fixe nu au cum sa il intruneasca. De mentionat insa ca majoritatea depasesc 20 kg si pot fi usor mai greu de manevrat. Aspectul financiar joaca un rol important in alegerea intre cele doua tipuri de aparate, cele mobile fiind in general cu cateva sute de lei mai ieftine. Intre dezavantaje regasim si nivelul ridicat de zgomot produs aparatul de aer conditionat portabil. Trebuie sa luam in considerare faptul ca, spre deosebire de suratele lor fixe care au motorul in afara casei, cele mobile au intreaga unitate in interior. Asadar, daca va stiti mai sensibili la zgomot poate ca un aparat fix este varianta optima pentru dumneavostra.

Portable-Air-Conditioner1-300x300 81Zpo2APTvL._SL1500_

Nu sunt tocmai "ecologice" in sensul ca pot consuma destul de mult si, puse fata in fata, intre doua aparate cu acelasi BTU, cel fix va avea o capacitate de racire ceva mai mare fata aparatul de aer conditionat portabil. In general, pentru o camera de 18 mp vom avea nevoie de un aparat cu o capacitate de 8,000 BTU, pentru o camera de 36 mp veti avea nevoie de 12,000 BTU. Practic, pentru fiecare 4-5 mp in plus ar trebui sa adaugam cate 1,000 BTU. Desigur acest lucru variaza si in functie de inaltimea la care se afla tavanul si temperaturile de afara. Ca incheiere sa nu uitam si de dimensiunea propriu-zisa a aparatului. Masurati inainte daca va permite spatiul sa folositi un aparat de aer conditionat portabil fara sa va incurce, acestea fiind in general destul de voluminoase.

Comenteaza