Video Idei de amenajare: Stilul Provensal

Idei de amenajare: Stilul Provensal
| Foto: www.pexel.com
Idei de amenajare: Stilul Provensal
Idei de amenajare: Stilul Provensal

În materialul următor va prezentăm un apratament foarte chic din Capitală. Arhitecții de la Shiller Design Studio au realizat o amenajare clasică cu influențe provensale ce aduc aminte de câmpiile de lavandă și de aromă florilor de portocal. Urmăriți materialul video pentru mai multă inspirație.

Dar ce este mai exact stilul provensal? Asa cum ii spune si numele interiorul amenajat în stil provensal amintește de regiunea franceză Provence, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, Provence este tărâmul mov, cu parfum de levănțică din sud-estul Frantei care se intinde pe coasta Marii Mediterane si cuprinde orasele Marsilia, Tulon, Nisa, Aix-en-Provence, Avignion, Arles si Orange . 

Un interior în stil provensal trebuie să fie mobilat cu un simț artistic special și cu gust.  Culoarea dominantă din încăperi este albul cu accente mov, verde cald și galben însorit.  Stilul provensal presupune o amenajare aproape de natură, prin urmare materialul care predomină este lemnul. Mobila dintr-o casă sau dintr-un apartament în stil Provence este realizată din lemn natural vopsit în alb cu accente vintage. Pentru a intelege mai bine ce inesamna acest stil dar si cum il putem integra intr-un design de apartament uramariti expliactiile celor doi arhitecti din materialul video de mai jos. 

Comenteaza