Foto Casele de mici dimensiuni sunt la mare căutare și în Australia

Casele de mici dimensiuni sunt la mare căutare și în Australia

Locuinţele sunt la mare căutare în Australia, aşa că cei care doresc să devină proprietari au început să caute soluţii alternative la casele şi apartamentele tot mai scumpe.

 

Mulţi dintre ei au început să se orienteze către căsuţe de mici dimensiuni - una sau două camere cu suprafeţe reduse, uşor de construit şi mult mai ieftine.

O familie din Tasmania tocmai îşi construieşte o asemenea casă, care va avea doar 26 de metri pătraţi. Proprietarul spune că ”În principiu, este un living larg cu o mică mansardă şi o baie cam mare pentru o casă cu o amprentă la sol aşa mică, dar ideea e că putem extinde casa cu uşurinţă”.

Cei doi tineri au ales un teren la marginea unui orăşel mic, în nordul insulei şi sunt entuziasmaţi de alegerea lor, mai ales pentru că nu au avut nevoie de un credit mare ca să-şi îndeplinească visul.

Construcţia unei case de mici dimensiuni vine, însă, cu unele provocări. În Australia, legea construcţiilor nu a mai fost schimbată de zeci de ani şi unele reglementări mai mult îi încurcă pe viitorii proprietari. Astfel, chiar şi într-o casă de 7,2 pe 3,6 metri, eşti obligat prin lege să ai cel puţin trei chiuvete. Una pentru baie, una pentru bucătărie şi una pentru spălat rufe”.

În plus, în anumite regiuni apar cheltuieli suplimentare. Tot în Tasmania, un pensionar a cheltuit 7.400 de dolari pe expertiză, studiu geotehnic, sistem de alertă anti incendii de vegetaţie, autorizaţii și un şef de şantier. Bani cu care ar mai fi putut face o cameră.

FOTO: youtube.com

 

Comenteaza