Băile rustice, un colț de casă foarte special

Băile rustice, un colț de casă foarte special

Băile nu sunt, de obicei, parte a unui muzeu. Ba, de cele mai multe ori, nu sunt nici foarte confortabile. Totuși, cu puțin talent, ele pot avea un farmec special.

Un decor rustic poate transforma această încăpere într-una cu adevărat încântătoare şi chiar aparte. În plus, se aude că trendul rustic revine puternic în atenția designerilor de interior.

Plăcile de piatră pot avea un impact mare asupra aspectului unei băi. Plăcile de piatră sunt foarte bune şi la crearea decorurilor rustice, în locul gresiei şi al faianţei. De fapt, aceasta nu este doar o idee de baie. Puteți folosi zidurile de piatră pentru a face orice spațiu să arate mai cald și confortabil

Lemnul este o altă opţiune inspirată pentru băi rustice. Din motive practice, nu folosiți lemn în zona de duș pentru a evita deteriorarea din cauza umidităţii.

E important, puteți face spațiul să arate rustic cu ajutorul unor accesorii precum un covor țesut, un candelabru cu lumânări, un perete de apă şi lista poate continua.

E stilat, în cazul unei băi rustice, să folosiți mult lemn combinat cu piatră naturală. Experimentați cu diferite tipuri de lemn și diverse finisaje atunci când vă proiectați baia rustică. Mixul de materiale şi culori trebuie să accentueze proprietățile acestora și să genereze senzaţia de natură relaxantă.

De asemenea, o baie rustică nu trebuie să fie întunecată și închisă în întregime în lemn. Dacă preferați ca această încăpere să fie una mai deschisă, probabil ar trebui să luați în considerare un decor de baie Zen cu doar câteva sugestii rustice și accent pe elemente pure și organice.

Uneori, cea mai bună strategie de design pentru o baie rustică este să nu se trateze acest spațiu ca o baie, ci ca un alt tip de camera. Una de zi, spre exemplu

Apoi, este ușor să creați o baie rustică dacă inspirația este căutată în natura înconjurătoare.

În cele ce urmează vă oferim o galerie foto cu idei inspiraţionale de băi rustice.

FOTO: countryliving.com, cowgirlmagazine.com, thespruce.com, houszed.com, homedit.com, iph.biz