Beciul, o comoară

Beciul, o comoară

În mod tradițional, pivnița sau beciul erau folosite încă din epocile cele mai vechi pentru depozitarea alimentelor și a vinului, însă în ziua de azi se pot da și alte întrebuințări acestui spațiu.

Ai un un beci, o pivniță și vrei să o transformi? Iată 5 idei pe care le poți pune ușor în practică.

Pivnița cu unelte
În cele mai multe case beciul e folosit pe post de spațiu de depozitare. Nu aglomerezi garajul prea mult și folosești spațiul din pivniță pentru a ține de la cauciucurile de iarnă, scule de toate felurile, eventual o masă de lucru. Importat, vei avea nevoie de cele mai bune rafturi metalice pentru a putea susține greutatea și pentru a putea supraetaja uneltele depozitate. În altă ordine de idei, spațiul o să-l folosești cu siguranță și ca spațiu de lucru așa că îți recomandăm proiectoare LED cu lumină albă sau rece.

Cramă
Dacă vrei ca beciul tău să atragă prietenii, transformă-l într-o cramă în care să depozitezi o colecție de vinuri. Pentru o cramă ideal este un stil rustic sau unul elegant, iar punctul forte o reprezintă rafturile pentru sticlele de vin. Ele pot fi de lemn sau metalice.
Butoaiele de lemn dau și ele un aspect superb încăperii, dar și grinzile de lemn sau chiar un candelabru vechi dacă înălțimea încăperii o permite.

Sală de fitness/antrenament
O altă idee ceva mai modernă este transformarea beciului în sală de fitness. Poți să acoperi pereții integral cu oglindă, lumina să fie una puternică, eventual instalate spoturi de tavan. E posibil să ai nevoie de o instalație de climatizare sau un aer condiționat, eventual pardoseală de parchet și câteva aparate de fitness, greutăți sau de ce nu chiar o masă de ping-pong.

Birou
Poate că sună ciudat, însă beciul poate fi transformat și într-un birou. Se poate obține un spațiu intim cu investiție mică. Tot ce ai nevoie este un mobilier pentru birou, rafturi, prize, internet și eventual o canapea sau o măsută de cafea pentru partenerii de business care vin în vizită.

Sală de jocuri
Dacă ești fanul jocurilor și dacă ai și copii, transformarea pivniței într-o sală de jocuri te va face pe placul celor mici. Poți pune o masă de ping pong sau una de biliard, o placă de darts sau un televizor cu o consolă care să fie atracția principală.

Foto: pexels.com