Camel, o culoare sinonimă cu candoarea

Camel, o culoare sinonimă cu candoarea

Camel este o culoare care oricând poate reveni la modă, căci are niște atu-uri imbatabile. De fapt, camelul este o culoare cu adevărat puternică, la fel de puternică ca albastrul sau roșul. Sub exteriorul său ”relativ moale”, camel-ul evocă lux și rafinament, oferind în același timp multă moliciune și eleganță.

Camel-ul, așa cum probabil presupuneți pornind de la nume, este o culoare care amintește de culoarea cămilelor și a coldura dunelor de nisip.

În cazul Camel-ului este mai bine să pariați pe țesături cu o anumită „grosime”: pânză de lână, piele coniac sau cerb, un covor mai gros, vopsea cu o adâncime frumoasă…

Dacă vrei să vopsești o camera în camel, este mai bine să alegi una mică (intrare, hol, dulap, dressing), deoarece este o culoare foarte învăluitoare. Și, important, evităm să văruim tavanul în camel! Alternativa? Un tavan clasic nuanțat în alb sau gri foarte deschis.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, camel-ul este o culoare ușoară, care se potrivește cu aproape toate celelalte. Pentru un efect șic și sobru, folosim alb, crem, coajă de ou… Pentru un efect modern, ne gândim la albastru dens și închis (albastru de noapte, blugi, cobalt). Putem să îndrăznim și griurile: perlat, antracit, lână, ardezie… Pentru un efect ”pop”, putem crea un contrast cu o notă de mac roșu (carouri, un covor, perdele).

Camel-ul poate fi asociat cu marmura. Într-o variantă mai avangardistă se poate combina și cu o piatră albastră, niște beton neted, lemn dur lăcuit, sau gri.

Pictează-ți pereții în camel și subliniază elementele decorative (lemnărie, plinte, tocurile ușilor și ferestrelor) cu un alb lăcuit ultra șic. Efect garantat!

Ponturi:

Dacă vopsești pereții în camel, trebuie să optezi pentru alte culori pentru podea, textile și mobilier. Ori colorezi pereții, ori restul, niciodată amândouă. Dacă ai mobilier negru, acesta este prea trist pentru camel, mai ales dacă este lăcuit.

Camel-ul este o culoare frumoasă mai cu seamă într-un apartament întunecat, cu tavane joase.

Renunță la candelabre în favoarea lămpilor auxiliare, a iluminatului indirect și a lămpilor de podea. Camel-ul rimează cu candoarea!