Casa Magazin: ghidul investițiilor imobiliare

Casa Magazin: ghidul investițiilor imobiliare

Investițiile imobiliare sunt considerate de mulți drept cele mai sigure plasamente pe care le poți face. Dacă sunteți tentat de această zonă, nu ratați ghidul expertului Casa Magazin, Daniel Tudor de la The Concept Group.

Oamenii și banii trebuie să circule, de aceea, este recomandat să alegi proprietăți în zone de bussines, comerciale sau extrem de căutate. Acolo unde există universități, parcuri și infrastructură rutieră prezență sau viitoare. Un ciclu imobiliar este de aproximativ 18 ani, astfel , în prezent, ne aflăm  în perioada  cu cea  mai are creștere a prețurilor, cu o  durata estimativă de 5 ani.

Dezvolatatorii sunt motivați să vîndă cu până la 30% mai ieftin în fazele de proiect. O altă  varianta  este să cumperi și să renovezi iar mai apoi să vinzi mai scump.  A treia metodă este achiziționarea de active neperformante, din proprietatea băncilor sau a executorilor judecătorești pe care le poți vinde la un preț  mai mare.

Atunci când vrei să faci profit prin această metodă este nevoie să închiriezi mai repede și mai scump iar gradul de ocupare să fie 100%. Ca să îți dai seama de randamentul zonelor în care vrei să investești poți  apela  la o formulă simplă: chiria anuală împărțită la valoarea totală a investiției. Dacă acest acest raport este peste media zonei unde se află proprietatea ta atunci investiția este bună.

În ultimele două secole, peste 90% din milionarii planetei și-au sporit averea prin acest tip de investiții. Așa că nu mai stă pe gânduri și invește, ai acum trei metode prin care poți face bani din imobiliare.

EXPERTIZA SI CONSULTANTA: THE CONCEPT GROUP 

EXPERT REAL ESTATE: DANIEL TUDOR