Casa Magazin: Marmura în amenajările interioare

Casa Magazin: Marmura în amenajările interioare

Un apartament de patru camere din Capitala a fost transfomart total cu ajutorul pietrei naturale. Amenajarea este o demonstartie despre cum se poate folosi marmura nu numai ca finisaj pentru baie sau bucatarie ci ca un element statement conceptual.

De obicei marmura este folosită pentru placarea pardoselilor, a pereţilor, pentru blatul de bucătărie sau baie, insa, in cazul acestei amenajari, acest material a fost pus in valoare altfel. Colaborarea stransa dintre architect si furnizorul de piatra naturala, www.piatraonline.ro, a avut ca rezultat un design desavarsit cu accente pretioase realizate cu ajutorul materialelor naturale.

Desi nu s-a intervenit foarte mult asupra compartimentraii apartamentului, marmura a jucat un rol esential in delimitarea zonelor cu functionalitati diferite, puse in valoare si de sitemul de iluminat. Zona de intrare a fost largita si transformata intr-un open space modern, in care marmura este prezenta atat in pardoseala cat si la nivelul obiectelor de mobilier. Living-ul, bucataria si zona de dining sunt o demonstratie de forta a felului in care materialele naturale pot fi folosite cu success.

Desenele realizate in diagonala din trei tipuri de marmura si insertiile de alama pentru accente ofera continuitate, acestea fiind regasite si pe tavan. Pentru a obtine un design si mai unitar, arhitectul a venit cu o solutie ingenioasa, astfel, zona de tranzitie dintre living si dormitoare a fost trasnformata cu ajutorul unei biblioteci din stejar cu o carcasa in tonuri neutre si accente aurii. Zona de noapte, nu face nota discordanta.

Camera copilului este o simfonie jucausa de albastru, alb si crem completate de un roz somon oferit de marmura aplicata pe fronturile mobilierului. Intregul concept se continua si in dormitorul master dar si in camera de oaspeti. Jocul materialelor naturale si al texturilor create de acestea este utilizat din plin si in bai. Aici au fost folosite marmura, sticla si travertin. Pentru a oferi mai multa caldura amenajarii arhitectul a utilizat din plin catifeaua.

Cromatica este una variata si combina accente roz, verde, somon si bleu pentru a crea o atmosfera chic si eleganta. Aceasta amenajare este un exemplu ingenios despre cum poate fi folosita piatra naturala in amenajarile moderne.

Este o demonstratie a faptului ca marmura,poate fi inclusa in aproape orice stil de design interior, avand o serie de avantaje inegalabile si exterm de multa versatilitate.

Furnizor piatra naturala: www.piatraonline.ro 

Arhitect: Nicola Hamid Katrib

Pentru mai multe informatii despre design, arhitectura si nu numai ne gasiti si pe:

https://www.casamagazin.ro/emisiunitv/

https://casacd.ro/

Share and subscribe : https://www.youtube.com/channel/UCY-E...

https://www.facebook.com/casamagazin

https://www.instagram.com/casacd.ro/

https://twitter.com/CasaMagazin

FOTO CURTOAZIEhttps://dreambuilders.piatraonline.ro