Casa Magazin: Obiecte de iluminat realizate cu tehnologie 3D si lemn reciclat

Casa Magazin: Obiecte de iluminat realizate cu tehnologie 3D si lemn reciclat

Iluminatul este la fel de important in designul interior ca si alegere comaticii. Cu ajutorul luminii se poate schimba atmosfera, scoate in evidenta anumite zone sau obiecte. De aceea, astazi, va prezentam un nou tip de iluminat, realizat de un tanar designer roman a carui poveste este starans legata de joaca dar si de sustenabilitate.

Daca primul corp de iluminat a fost realizat in joaca pentru fetita sa, in prezent Adrian si echipa sa realizeaza produse extrem de functionale si cu un design inedit, am putea spune ca este rupt din stele, si care au la baza reciclarea.

Astazi, afacerea creează și produce soluții modulare pentru decor, folosind tehnologia de imprimare 3D și materiale din lemn reciclat. Prima colecție a utilizat din lemn din esență de fag pe care membrii echipei l-au debitat, șlefuit și finisat cu ulei sau baiț pe bază de apă.

Siluetele minimaliste sunt completate de accentele cromatice negre iar creatorii le-au gândit ca pe un simbol al întunericului în cheie pozitivă, adica un spațiu sigur în care îți poți exprima sentimentele.

Designul corpurilor de iluminat nu împrumută doar forma stilizată a astrelor, ci și precizia lor: sunt obiecte în care totul se îmbină la milimetru, create conform principiilor economiei circulare și cu ajutorul materialelor reciclate.

Produsele sunt inovatoare iar creatorii lor tintesc ca  in viitor sa fie 100% circulare intentionad sa utilizeze materiale regenerabile sau reciclate. In plus, ei isi doresc sa puna bazele unei miscari care sa ii ajute sa construiasca obeicte 100% romanesti : de la becuri retro și cablu textil, la procesatori de plastic și fabrici de lemn care sa le furnizeze resturile lemnoase drept materie prima.