Ce să plantezi în toamnă ca să admiri în primavară
Persoanele iubitoare de flori îşi doresc să aibă o grădină plină de culoare şi de un miros parfumat încă de la începutul primăverii. Există, însă, anumite flori care se pot planta toamna şi care reuşesc să schimbe peisajul încă de la începutul primăverii. Află şi tu ce flori poţi să îţi plantezi în grădina ta pentru a deveni mult mai frumoasă şi senină.
Lalele
Bulbii acestor flori se plantează spre finalul lunii septembrie, până la începutul lunii decembrie. Important este că pământul să nu fie deja îngheţat, chiar dacă vremea de afară nu este tocmai plăcută.
Laleaua este o plantă care poate să supravieţuiască în pământ la temperaturi scăzute. Bulbii se plantează în gropi de o adâncime de 10 sau 12 cm, de preferat într-un loc cu mai multă umbră. Cu toate acestea, se poate planta oriunde în grădină.
Zambile
Dacă îţi doreşti nişte flori frumos colorate, dar şi cu un parfum îmbietor în grădina ta, atunci zambilele sunt alegerea potrivită şi pot fi plantate chiar toamna. Aceste flori, la fel ca şi lalelele, înfloresc primăvara devreme şi se plantează în acelaşi mod. După ce frunzele se usucă, se pot scoate bulbii şi se pot replanta toamna viitoare.
Narcise
Acestea înfloresc în lunile martie-aprilie, puţin mai târziu decât lalelele sau zambilele. Cu atât mai mult, există şi anumite specii care pot înflori chiar şi în luna mai. Se recomandă ca narcisele să fie plantate în special în zone care nu au foarte multă umbră, iar solul nu este foarte umed.
Frezii
Un alt tip de floare frumos mirositoare şi care poate să aducă o stare de bine în orice grădină în care se plantează în perioada toamnei este frezia. Acestea se plantează începând cu luna septembrie, în zone luminoase şi înfloresc primăvara.
Sfaturi utile despre cum să alegi bulbii de flori pentru toamnă
Dacă până acum nu te-ai mai ocupat de alegerea florilor şi nu ştii exact cum să faci asta, pentru că este important să alegi cei mai buni bulbi, ar trebui să ţii cont de sfaturile următoare:
Alege doar acei bulbi care nu sunt încolţiţi deja
Pentru a avea flori cât mai multe şi mai mari, alege bulbii care au o dimensiune cât mai mare, pentru că cei mici vor avea doar flori de dimensiuni reduse
Verifică atent ţesutul bulbilor care trebuie să fie ferm şi evită să iei bulbi mucegăiţi sau cu părţi mai moi
Ai grijă şi la pământul pentru flori; bulbii trebuie plantaţi într-un pământ fertil şi care să nu aibă apa în exces