Cocooning. Livingul fără șemineu nu mai e chiar un living

Cocooning. Livingul fără șemineu nu mai e chiar un living

Șemineele ne atrag pe toți. Ce poate fi mai frumos, în plină iarnă decât un living luminat discret de un șemineu?

Înainte, șemineul era doar o piesă situată în inima sufrageriei sau într-un colț al acesteia și era folosit doar pentru încălzirea casei. În zilele noastre, șemineul ocupă din ce în ce mai mult loc, susținând o anumită revenire la elementele de bază … Sinonim cu convivialitate și căldură, șemineul reprezintă aceste plăceri simple plasate sub semnul reuniunii familiale sau între prieteni.

1_0_0_1634112903_07296

Șemineul creează o atmosferă confortabilă și caldă, devenind punctul central al casei în care ne place să ne întâlnim în serile lungi de iarnă pentru a ne bucura de un ceai bun sau de a ne aduna, cu cel sau cea iubită sub o pătură confortabilă.

După ce a evoluat în timp (șemineu cu etanol, șemineu cu inserție, șemineu deschis, șemineu electric …) șemineul devine un adevărat obiect de decor în salon.

Uneori de designer, alteori rustic, șemineul este îmbrăcat în diferite stiluri, de la cele mai contemporane la cele mai clasice. Șemineu din beton, șemineu din piatră, șemineu tradițional, acest nou element decorativ este șic și conferă personalitate camerei de zi prin simpla sa prezență.

1_0_0_1634112900_01983

Într-un living mare cu șemineu, trebuie să avem o canapea mare punctată de câteva fotolii. Situat într-un colț al camerei, șemineul creează un mic spațiu intim care își propune să creeze un loc de relaxare în afara timpului compus dintr-o bibliotecă și scaune foarte confortabile.

Șemineul vă permite, de asemenea, să afișați cele mai frumoase vaze și alte obiecte decorative, având două funcții. Iarna încălzește sufrageria, vara se transformă într-un spațiu expozițional pentru picturi, un altar pentru cele mai deosebite lumânări, sau raft  suplimentar.

Fie el din beton sau marmură, cu vatră deschisă sau închisă, cu oglindă sau fără, iată câteva idei pentru un vis de iarnă.