Estetică, funcționalitate  și confort- designul saloanelor de frumusețe

Estetică, funcționalitate și confort- designul saloanelor de frumusețe

La baza interiorului fiecărui salon de înfrumusețare trebuie stabilite principalele trei reguli – funcționalitate, practică și confort. Acest tip de spații necesită o planificare minuțioasă pentru fiecare metru pătrat. Nu ar trebui să existe nimic de prisos în interiorul unui salon de înfrumusețare. Nu este necesar încărcarea  suprafețeleor cu mobilier imens și inutil. Pentru a crea o imagine unitară pentru acest tip de amenajări se pot utiliza detalii și accesorii luminoase care pot atrage atenția asupra anumitor zone, pereți de accent sau combinații de culoari și textură.

Designul interior pentru un salon de înfrumusețare este conceput în funcție de cerințe și factori specifici. Estetica atractivă a interiorului trebuie să se echilibreze armonios cu funcționalitatea rece și în același timp să vorbească despre idenitatea locului.

Salonul de frumusete Yofi Hair Academy, la a cărui deschidere oficială în 2017, au participat numeroase personalităţi publice precum Ana Maria Prodan, Monica Roşu, Julia Jianu, Crina Matei, Loredana Dinu, Sorana Darclee Mohamad, Iuliana Marciuc sau fotbalistul Adrian Cristea, a fost reamenajat după schiţele designerului de interior Cosette Bekkers. Situat pe Bulevardul Pipera nr 17, Voluntari, centrul Yofi Hair Academy este locul unde hairstylistul Andreea Botescu este apreciată şi iubită de cliente pentru rezultatele sale extraordinare în tehnicile de baleyage, ombre, babylights, tiger’s eye si tunsori.

„Există foarte multe stiluri în care poți amenaja un spatiu, însă de fiecare dată când trebuie să-l alegi pe cel potrivit personalității și gusturilor tale, totul devine foarte dificil, mai ales cand acesta este dedicat clientilor.

Un salon de înfrumusețare este locul unde vin femeile să arate mai bine și atunci evident ca si așteptările trebuiesc să fie încurajate încă de la intrare. Astfel, succesul este legat de modul cum proiectul afacerii va reuși să creeze un mediu cat se poate de primitor pentru oaspeți și să îi asigure prin design, din start, că noul salon înțelege frumusețea.

Pe lângă serviciile pe care fiecare salon încearcă să le ofere, decorul și atmosfera au o contribuție semnificativă, pentru că acestea sunt responsabile cu starea de bine și relaxarea, atuurile principale care fac clienții să revină. Ba mai mult, ideal ar fi ca atunci când intri în salonul respectiv, să ai impresia că ai ajuns acasă la o prietenă dragă.

Stilul care m-a inspirat, este cel Art Deco, care este un stil de design ce a luat naștere la începutul anilor 1900 și care a reușit, datorită eleganței și rafinamentului specific sa fie foarte indragit. Culorile sunt declaraţii de sine stătătoare, dar totuşi nu foarte copleşitoare având în vedere neutrul de fundal. Discrete, calde, dau aspectul unui spatiu luminos si primitor, aici ajutate fiind de doua ferestre mari cu o perspectiva minunata.

Am optat pentru tonuri neutre cu accente pastelate. Salonul este creat astfel incat sa fie vibrant si functional. Nuantele folosite, discrete, de gri si roz, cu mici accente de verde crud si verde pastel, dau un aspect finit minunat.
Pentru ca Art Deco presupune un aspect simplificat, astfel pereţii sunt împodobiţi doar cu câteva elemente care imită figurile geometrice.
Oglinzile, in speta, se dovedesc a fi aici elementele puternice, cu un dublu impact, functional si estetic. Zona de depozitare a fost gandita dintr-un dulap inalt care  desi mascheza o centrala termica, acopera o gama generoasa de produse necesare unui salon.

Aşa cum îi sugerează şi numele acestui stil, arta nu putea lipsi din aceasta amenajare,   completată fiind de o frumoasa pictura,  suava în aquarelle, lămpi de masă, mobilier cu linii simple, minimaliste, fin detaliat. Un stil frumos imbinat cu un spatiu luminos, a rezultat un interior cu adevărat creativ şi stilat. „, a arătat designerul de interior Cosette Bekkers pentru www.casamagazin.ro.

„Suntem foarte încântaţi de transformarea pe care a adus-o Cosette salonului de frumuseţe, rezultatul este peste aşteptări”, a arătat Clara Shriki, deţinătoarea centrului Yofi Hair Academy.