Soluții pentru reamenajarea băii

Soluții pentru reamenajarea băii

Când doresc renovarea băii, mai toți proprietarii se confruntă de obicei cu aceleași obstacole. Spațiul este primul dintre ele. Vestea bună: orice lucru care utilizează apă și un canal de scurgere poate fi deconectat. Asta înseamnă că un duș poate merge în locul unde anterior a existat o chiuvetă și viceversa.

Chestiunea mai dubioasă este faptul că pentru fiecare schimbare adusă băii, poate apărea o nouă problemă.

Dacă vă temeți că baia va deveni prea umedă și mucegaiul își va face apariția, luați în considerare instalarea unui ventilator pentru a usca umezeala.

Dacă doriți un aspect ca de marmură al podelei, dar trebuie să vă limitați într-un anumit buget, aflați că există gresie din porțelan cu aspect marmorat.

Iată cele mai comune probleme ce apar la (re)amenajarea băii, dar și cele mai bune soluții:

Baia se umezește
Dacă sunteți nefericiții posesori ai unei băi fără fereastră, păstrați daunele provocate de abur și umezeală la nivel minim prin instalarea unui ventilator și placarea pereților de la podea până în tavan.

Baia este foarte strâmtă
Tapetați pereții într-un model distractiv și adăugați strălucire cu corpuri de iluminat din alamă. Va arăta mai mult ca o cutie de bijuterii! Un truc grozav este de a opta pentru o mască de chiuvetă montată pe perete și ridicată de la podea (ca și cum ar fi suspendată). Înrudită cu cabina dușului, va da iluzia de mai mult spațiu.

Despre consumul de apă
Spuneți stop presiunii descătușate a apei prin schimbarea robinetelor actuale cu unele cu scurgere (când veți deschide apa, aceasta mai mult se va prelinge și nu va mai porni brusc) și a periei dușului cu una care picură precum ploaia.

Baia prea mare
Este adevărat că tipul de mobilier pentru baie, spre deosebire de alte încăperi, este destul de limitat și nu este foarte plin de inspirație. Așa că, amplasați în mijlocul tavanului un candelabru sclipitor (nu foarte mare), asortați o perdea de duș albă cu cârlige vintage din sticlă și schimbați oglinda banală cu una cu margini aurite. Veți avea o schimbare senzațională

Și cadă, și duș
Cine spune că nu se poate combina tot ce e mai bun din ambele? Anexați cada în spațiul mozaicat al dușului și aveți 2 în 1.

Schimbare totală sau ”pe alocuri”
Prima înseamnă un makeover complet al camerei, iar cea de-a doua ar putea însemna ceva de genul ”am pus ochii pe o oglindă foarte frumoasă, care s-ar potrivi perfect băii mele”. Nu uitați că o cheltuială poate să atragă după sine o altă cheltuială…

Un stil?
O baie tradițională, modernă, contemporană, rustică sau eclectică? Sau nu aveți nicio idee? În cazul în care schimbați doar câteva elemente, atunci va trebui să vă limitați în mare măsură la stilul deja adoptat … deci, dacă păstrați dulapul și gresia și ambele sunt în stil tradițional, atunci probabil tradițională va fi și tema pe care veți rămâne. În cazul în care doriți să o luați de la zero, atunci aveți tot felul de opțiuni. Puteți rămâne la același stil al casei sau vă puteți crea propria oază.

Foto: pexels.com