5 idei pentru un living confortabil, iarna

5 idei pentru un living confortabil, iarna

Iată câteva idei venite direct de la specialiștii occidentali pentru a vă transforma camera de zi într-un spațiu confortabil și reconfortant.

Mai caldă și mai reconfortantă, camera de zi devine confortabilă prin câteva ingrediente care sunt ușor de adăugat (dar și de îndepărtat odată cu sosirea primăverii). Materiale confortabile, culori liniștitoare, obiecte decorative ce induc ideea de cocooning, să facem un bilanț al elementelor de bază pentru un living mai mult decât perfect pentru a petrece o iarnă… caldă.

1. Mizați pe lemn
Lemnul este materialul emblematic pentru interioare calde. Îl poți picta, sublima cu lac, îl poți lăsa în stare brută sau îl poți pune în lumina reflectoarelor asociindu-l cu materiale mai șic si trendy precum marmura, alama sau cuprul. Livingul poate fi foarte bine chiar un living din lemn: o podea cu un parchet vopsit în alb, mobilier antic și mici obiecte decorative…

2. Canapea, fotoliu sau puf
Un fotoliu relaxant pentru un moment de lectură, o bancă sau canapea mare, într-un colț pentru un moment de relaxare sau puf aruncat undeva lângă măsuța de cafea, ar putea fi de ajuns. Aceasta înseamnă confort și respire convivialitate.

3. Perete vopsit cu o culoare la modă
Pentru a crea o sufragerie mai încântătoare ca niciodată, îți stau la dispoziție mai multe opțiuni. Depinde de tine să vezi dacă preferi varianta soft sau una mai ambițioasa și mai scumpă. Ar trebui să aduci o culoare la fel de șic pe o secțiune de perete care să pună în evidență întreg spațiul. Pentru iarna 2021, o nuanță apropiată de teracotă este de ajuns pentru a înnobila încăperea.

4. O lumină discretă, pentru o atmosferă confortabilă
Nu este un secret: iluminatul determină atmosfera oricărei încăperi… și mai mult ca niciodată într-o cameră de zi care se pregătește de… cocooning! Într-o sufragerie confortabilă, iluminatul cu lumină prea albă va fi interzis, dar nici atmosfera prea întunecată nu va fi potrivită pentru că va risca să creeze o cameră puțin mohorâtă. Un amestec de lumini care pot fi stinse și aprinse după dorință în funcție de nevoi va face atmosfera cea mult dorită.

5. Pariați pe perne cât mai confortabile
Pernele confortabile de pe o canapea sunt sinonime cu confortul. Pentru un living 100% confortabil, putem alege materiale moi și calde (catifea, bumbac, lână). Pentru ca pernele să ajute la o atmosferă cât mai cosy, selectați-le după și modele. Modelele cu grafice și franjuri vor anunța un stil mai original, în timp ce pernele simple vor fi un pentru un stil mai scandinav.