Beneficiile sistemelor de iluminat cu LED-uri

Beneficiile sistemelor de iluminat cu LED-uri

Pe măsură ce iluminatul cu LED-uri devine din ce în ce mai popular, modelele variate de lămpi pe şină ridică standardele moderne de design la un nivel incredibil. Atunci când este instalată corespunzător, iluminarea cu LED-uri oferă un plus de securitate, durabilitate şi un design atractiv.

Decoratorii de interioare se aventurează în a folosi LED-urile colorate standard, folosesc sisteme programate pentru a obţine culori unice şi le dă posibilitate de a jongla cu intensitatea luminii care poate fi adaptată cerinţelor specifice ale proiectului.

Faţă de iluminatul incandescent, LED-urile oferă numeroase beneficii practice şi estetice.

Reduc sesizabil consumul de energie şi emit puţină căldură

Faţă de becurile incandescente tradiţionale, LED-urile folosesc cu până la 80% mai puţină energie. Acest lucru este extrem de util pentru a reduce costurile cu energia şi a trece la utilizarea soluţiilor sustenabile.

Dacă becurile tradiţionale incandescente eliberează 90% din energia lor sub formă de căldură, LED-urile emit foarte puţină căldură.

Permit luminarea într-o anumită direcţie

LED-urile emit lumină într-o direcţie specifică şi reduc necesitatea reflectoarelor. Este o caracteristică care le face alegerea cea mai potrivită pentru luminile încastrate în mobilier sau pentru iluminarea funcţională cu lămpi de masă sau de podea. Sunt perfecte pentru iluminarea unui birou sau a camerelor de zi.

Permit selectarea unghiului potrivit pentru distribuirea optimă a fasciculului de lumină

Distribuirea fasciculului de lumină joacă un rol esenţial în obţinerea intensităţii potrivite a luminii şi creare unui ambient plăcut. Pe măsură ce lumina se îndepărtează de sursă, ea se disipă şi îşi pierde din intensitate. Folosind corpurile de iluminat cu LED, lumina poate fi dispersată sub forma unui fascicul cu unghi larg şi va fi mai slabă sau, cu unghi mic şi va fi mai intensă.

Folosind lămpile cu LED pe şină se poate realiza o combinaţie variată de unghiuri şi se pot obţine fascicule de lumină de intensităţi variate. Astfel, designerii pot ajusta unghiul de disipare a fascicului şi beneficiază de o incredibilă flexibilitate în iluminarea interioarelor.

Lămpi pe şină cu LED

O şină sau o bară cu lămpi LED va adăugă interiorului o notă atractivă şi modernă şi oferă soluţii de iluminare eficiente. Şinele curbate sau drepte conturează un anumit design şi pot fi personalizate în funcţie de preferinţe. Acestea permit orientarea LED-urilor în diverse unghiuri şi facilitează obţinerea iluminării perfecte a oricărui tip de cameră.

Sunt corpuri de iluminat pe care le poţi folosi atât în birouri, cât şi în camera de zi sau chiar şi în dormitor. Sunt disponibile în diverse variante şi opţiuni de lumină albă rece sau caldă şi te vor cuceri prin aspectul modern şi plin de stil. În plus, sunt durabile şi le vei putea folosi fără probleme mai mulţi ani.