Ce locuință i se potrivește fiecărei zodii

Ce locuință i se potrivește fiecărei zodii

Știm deja de la celebrul Feng Shui că fiecare personalitate are anumite aplecări spre ceea ce îi place, ceea ce îl face să adune energie, să se relaxeze, să aducă o stare de bine. Ei bine, exact același lucru se întâmplă și cu zodiile. Fiecare nativ al celor 12 zodii au anumite nevoi ce se regăsesc și în spațiul… locativ.

Cu alte cuvinte, fiecare zodie are nevoie ca anumite elemente să se regăsească în locuința sa, astfel încât să se simtă cu adevărat confortabil. Dacă interiorul poate fi amenajat și reamenajat până atinge perfecțiunea, poziția și aspectul exterior al casei trebuie să întrunească din start anumite caracteristici pentru a se transforma în casa perfecta.

Berbec
Cei născuţi în semnul Berbecului sunt persoane energice, și asta presupune că distracţia ocupă un loc important în viaţa acestor nativi. Locuința perfectă este important să le ofere posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai activ şi totodată amuzant. Berbecul nu se va regăsi niciodată  într-o căsuţă mică și modestă. Mai mult, locuinţa sa va trebui să aibă elememente de grandoare şi lux. Nici viața în zone izolate nu este pentru berbeci, aceştia preferând aglomerația oraşelor mari, pline de tumult.

Taur
Cei născuți în acest semn zodiacal sunt percepuți ca fiinţe practice. Debordând de pragmatism, taurii se vor focusa întotdeauna pe funcţionalitatea și utilitatea unui lucru.  Inclusiv a locuinței. Taurii sunt croiți parcă pentru munca pământului și activităţile gospodăreşti, de aceea o grădină oricât de mică este imperios necesară. Chiar și una pe balcon. Locuința de vis are însă o curte spaţioasă, dotată cu un foişor pentru relaxare. Iar o gospodărie la ţară, unde pot cultiva plante şi crește animale, este casa ideală pentru Tauri.

Gemeni
Fac parte din grupul zodiilor duale, drept urmare şi casa lor trebuie să fie una versatilă, al cărei spaţiu să potă fi adaptabil nevoilor mereu în schimbare a nativilor din Gemeni. Dacă luăm în considerare locaţia, orașul este ideal pentru locuinţa unui geamăn. Ei sunt adepţi ai minimalismului și a strictului necesar. Fie că vine vorba de amenajare interioară sau peisagistică. Casa ideală combină întotdeauna funcţionalitatea cu posibilitatea de schimbare.

Rac
Locuința nativilor din zodia Rac trebuie să ofere în primul rând siguranță pentru a fi considerată  „acasă”. Casa perfectă pentru un Rac este una trainică şi cu gard înalt. El nu se poate mulțumii cu un spațiu mic, și are nevoie de confort pentru a se bucura de viață. Mari iubitori de relaxare, cei născuţi în această zodie apreciază culorile puternice și excentrice, și nu vor ezita să își vopsească casa în violet de exemplu. Pentru confortul lor total, vor prefera ca  zona în care locuinţa lor este amplasată să fie una retrasă și liniştită, fără aglomeraţie.

Leu
Exact ca și corespondentul lor din lumea animalelor, nativii Leu nu concep spațiile mici drept o casă perfectă. Au nevoie de spațiu, și doar un adevărat castel este locuința care să ridică la nivelul puterii lor. Decorațiuniile detaliate și aranjamentele artistice sunt alte elemente esenţiale pentru ca un Leu să se simtă bine în propria casă. Iubesc distracția și petrecerile cu mulți oameni, deci nativii zodiei vor avea nevoie de o curte cu adevărat impresionantă. În niciun caz, leii nu se vor simţi acasă într-un spaţiu mic, care să îi sufoce. Cel mai adesea, Leii au grijă ca locuinţele lor să fie unele „de revistă” şi în acest sens se dovedesc talentaţi şi creativi, adevărat artiști atât în amenajarea exterioară, cât şi în cea interioară.

Fecioară
Cei născuți în această zodie iubesc natura și sunt pasionaţi de flori, prin urmare nativii din Fecioară trebuie neapărat să aibă la dispoziție o grădină spaţioasă. De asemenea, o casă curată, ordonată și cu strictul necesar la îndemână, este ideală pentru această zodiei. Perfecțiunea pentru ei este atunci când totul sclipește de curățenie. Atât interiorul casei cât şi spaţiul exterior. Sunt atât de obsedați de detalii, încât nu vor accepta nici cea mai mică imperfecțiune a unui perete sau îmbinare. Grădina nu va fi una extravagantă şi îndrăzneaţă, dar nu îi va lipsi un loc în aer liber pentru relaxare şi primirea oaspeţilor.

Balanţă
Tendința spre echilibru a Balanţei îşi pune amprenta şi asupra locuinţei sale. Casa perfectă pentru nativii din Balanţă trebuie să bifeze câteva nevoi esențiale pentru ca aceștia să se bucure de ea: să fie simetrică pe toate planurile, să fie protejată de priviri indiscrete (dat fiind faptul că Balanţele sunt firi introvertite), să fie uşor de întreţinut şi nu în ultimul rând să fie una confortabilă. Balanţele nu petrec prea mult timp acasă, de aceea îşi vor trata locuinţa mai mult ca un loc de tranzit sau de vacanță.

Scorpion
O altă zodie care iubește natura, ceea ce o va îndemna să aleagă o locuinţă la ţară sau într-un loc cât mai aproape de un peisaj natural. Dacă nu este posibil acest lucru, nativii din Scorpion îşi vor aduce natura aproape, amenajând curtea şi grădina, făcându-și propria oază feerică plină de arbori şi arbuşti decorativi. Vor opta deseori pentru un mobilier de exterior  rustic, predominant din lemn. Stilul clasic este preferatul acestor nativi, cu accente de auriu care le oferă energie şi calm. Un scorpion va avea oricând curajul de a-şi vopsi casa în nuanţe de galben şi de a o împodobii  cu multe lumini, atât la interior cât şi la exterior.

Săgetător
„Simplu dar de calitate” este mott-ul care-i caracterizează perfect pe Săgetători. Aceştia preferă mai mult stilul minimalis. și nu se vor înconjura de mobilier sau accesorii abundent decorate. De asemenea, grădina trebuie să fie una aerisită şi care, obligatoriu, să beneficieze de un element de apă care să calmeze şi să relaxeze această zodie de foc. Sunt atraşi de spaţiile deschise, aşa că pentru terase vor opta pentru un mobilier simplu care să nu încarce locul inutil – o terasă în stil rustic, cu influențe scandinave, va fi perfectă.

Capricorn
Stil și eleganţă, linişte şi funcţionalitate – acestea sunt caracteristicile pe care casa perfectă trebuie să le deţină dacă vorbim despre nativii zodiei Capricorn. Locuința lor ideală se află în zona urbană, într-un oraș liniştit și nu prea aglomerat, dar care are o poveste aparte. Persoane practice și cu gândire pe termen lung, Capricornii vor fi atenți la multiplele funcţionalităţi ale unei case. Să nu vă mire aşadar dacă îți vor cumpăra o locuință cu garaj, pentru mașina ce va fi cumpărată peste câțiva ani.

Vărsător
Sunt mari iubitori de tehnologie de ultimă oră, și această pasiune îşi spune cuvântul în cazul zodiei Vărsătorului. Fiind în general firi independente, nativii vărsător rar se lasă distraşi de partea socială. Casa ideală este una rafinată, cu un design inedit și neconvențional, privit adesea cu scepticism deoarece iese din tipare. Apreciază confortul şi controlul, şi pentru a şi le asigura, locuinţa de vis trebuie să fie din materiale moderne și dotată cu cele mai noi tehnologii.

Peşti
O căsuţă mică, amplasată într-un cartier liniştit dar intr-un oraș aglomerat, este echivalentul perfecțiunii pentru Peşti. Are nevoie de spaţiul verde, și pentru un pește exteriorul și interiorul este un tot unitar. Preferă culorile verde și albastru, pentru că îi aduc aminte de mare și vor fi generatoare de calm şi serenitate. Fire sensibilă, iubește să trăiască într-un loc în care să se simtă independent şi în acelaşi timp să poată duce o viaţă liniştită alături de familie şi prieteni. Adoră obiectele de mobilier și decorațiunile, așa că va combina eclectic dar cu gust, stiluri diferite.

Foto: pexels.com