Cinci piscine de top

Cinci piscine de top

Toată lumea… e doar o expresie dar, la urma urmei (cam) toată lumea visează să aibă o casă cu piscină. Sau măcar o vacanță într-un hotel cu piscină. Să visăm nu este interzis.Dimpotrivă, este chiar recomandat, mai ales acum când așteptăm primii fulgi de nea.

Fie că proiectează un hotel de lux sau o vilă contemporană, arhitecții consideră întotdeauna piscina ca parte integrată a proiectului lor. Prin forma, acoperirea sau poziționarea lor, ele sunt în simbioză cu restul arhitecturii și decorațiunilor pentru a sublinia peisajul și a pune în valoare elementele cheie din mediu înconjurător. Extravagante sau discrete, designul lor personalizat le permite să fie perfect integrate și le face absolut unice.

Iată cinci dintre cele mai spectaculoase piscine din lume.

Capodopera din Mexic
Bijuterie absolută a unuia dintre maeștrii arhitecturii contemporane, Casa Monterrey ilustrează perfect universul creatorului său, Tadao Ando. Câștigător al Prețului Pritzker în 1995, marele specialist în beton și umbre și lumină, și-a concentrat tot know-how-ul în această casă sublimă construită în 2014 pe înălțimile orașului Mexico. Compusă din mai multe volume monolitice suspendate parcă pe stâncă, este mărginită de un bazin imens care curge de la un capăt la altul al terenului în care este cuibărit ștrandul.

Piscina în arc de cerc
Studioul parizian MHNA își continuă colaborarea cu grupul Constance Hotels & Resort prin proiectarea arhitecturii interioare și a decorațiunii hotelului Moofushi, situat pe insula omonimă a Maldivelor. De la recepție până la vile, co-fondatorii studioului Marc Hertrich și Nicolas Adnet se inspiră din peisajele din jur pentru a compune o atmosferă care invită la o călătorie unică.

Medusa din Spania
Imposibil să nu mai amintim în această selecție de piscina imaginată de arhitectul olandez Wiel Arets pentru casa „Meduză” (Medusa în franceză) construită în Marbella în 2013. Această casă sculpturală de 650 mp, are bazinul înglobat în acoperiș. Piscina avansează în consolă deasupra intrării, la o înălțime de 9 metri.

O piscină în munți
Poziționat în munții din extremitatea nordică a insulei Santorini, hotelul Maregio Suites nu are piscină, ci o mulțime de piscine. Pentru că, în timp ce cea mai mare (în prim-plan în fotografie) este comună, fiecare dintre apartamentele hotelului are și propria piscină privată. Proiectată de studioul de arhitectură atenian Smart Interiors, zona este mobilată cu fotolii din polipropilenă și mese Ikon de la Pio și Tito Toso.

Piscina Odaya
Situată pe înălțimile orașului Cannes, vila Odaya aduce un omagiu Mediteranei în toate nuanțele sale. În această reședință privată, luxoasă. cu șase etaje, cu scară interioară sculpturală din sticlă, duoul arhitectural Humbert & Poyet s-a jucat cu materiale nobile precum marmura, alama, plus lemn sau ratan, dar și piatra de cuarțit de titan. Cuarțitul dă apei reflexe de o culoare azurie irezistibilă.

Foto: Mari Claire Maison