Cum alegi culoarea parchetului?

Cum alegi culoarea parchetului?

Înainte de a alege o pardoseală din lemn, trebuie să țineți cont de spațiul în care aceasta va fi instalată. În funcție de caracteristicile spațiului – mărimea și forma camerei, dar și de cât de bine luminată este aceasta – puteți face cea mai bună alegere.

De exemplu, podelele din lemn mai deschise la culoare fac camera să pară mai spațioasă.

Dacă optați pentru un parchet cu tonuri medii, pardoseala dumneavoastră va părea mai caldă, în timp ce culorile mai închise vor oferi eleganță.

Secretul designerilor de interior: concentrați-vă pe un obiect de mobilier voluminos și alegeți culoarea parchetului astfel încât să completeze bine nuanțele deja existente. Altfel zis, pentru a alege un parchet cu culoarea potrivită trebuie să țineți cont de nuanțele care predomină decorul locuinței dumneavoastră.

Culoarea pereților este foarte importantă când alegeți parchetul. Dacă nu sunteți fanul contrastelor puternice, încercați să nu montați un parchet din lemn mult mai închis sau mai deschis decât aceștia.

Dacă alegeți scânduri mari, montați-le pe lungimea camerei. Spațiul va părea mai mare.

Podelele de lemn deschise la culoare creează o atmosferă aerisită. Un parchet într-o nuanță deschisă va lumina o cameră de mici dimensiuni, în timp ce o podea închisă la culoare va da un aer dramatic încăperii.

Culoarea parchetului ține de gusturile dumneavoastră, însă când alegeți nuanța trebuie să țineți cont și de traficul din casa dumneavoastră.

Pentru zonele foarte circulate este mai bine să optați pentru un parchet în nuanțe deschise, care maschează mai bine urmele provocate de uzare. Pe suprafața parchetului de culori închise se vor observa mai ușor urmele de degradare.

Parchetul în culori mai închise dă un aspect modern, dar încăperea vă părea mai mică. De asemenea, dacă doriți să obțineți un efect de cameră ”caldă”, alegeți un parchet de culoare brun-roșiatic.

În cazul în care locuiți într-un apartament cu suprafață mică sau într-o garsonieră, un parchet mai deschis la culoare este recomandat.

Dacă încăperea nu este foarte înaltă, alegeți o podea deschisă la culoare.

Culoarea parchetului nu trebuie să fie identică nuanțelor pereților sau obiectelor de mobilier. Țintiți către un contrast plăcut.

Dacă preferați un stil clasic, alegeți un lemn cu aspect cât mai natural sau nuanțe tradiționale de maro.

Foto: pexels.com