Marmura verde, simbolul luxului

Marmura verde, simbolul luxului

Este limpede, marmura este un material clasic care nu se demodează niciodată. Dintre toate tipurile de marmură, marmura verde, numită și indiană, este de-a dreptul fermecatoare. Ea aduce un plus de rafinament şi eleganţă oricărei încăperi.

În ultimul timp, marmura verde este cea care e captează atenţia, aceasta fiind tot mai des întrebuinţată de designeri în diferite proiecte de amenajări interioare.

Datorită durabilităţii este folosită în special pentru blaturi, pardoseli, placarea duşului, dar şi în decorarea livingului, devenind astfel un element chic de lux în orice încăpere.

Se observă inserţii de marmură verde mai cu seamă în locuinţele vedetelor, în restaurant la modă și cafenelele en-vogue.

Un blat de bucătărie din marmură indiană poate transforma încăperea dintr-una banală, într-un spaţiu rafinat şi sofisticat.

Placarea cu marmură a unui perete este o altă opţiune care nu doar că pune în evidenţă frumuseţea acestui material, dar şi oferă un efect visual fabulos.

Deși marmura verde dă accente luxoase locuinţei, ea are și o mare calitate: se întreţine uşor.

În mare, marmura verde se clasifică după nuanțe: marmura indiană de un verde închis, marmura de Guatemala de un verde intens, marmura verde-junglă cu venaturi negre şi albe.

Foto: www.bocadolobo.com