O căsuță mică de aș avea…

O căsuță mică de aș avea…

Robin Falck este un designer finlandez care a visat că vrea o căsă care să-i ofere posibilitatea de a se retrage în natură, departe de tumultul orașului, pentru a se relaxa și crea în liniște.

Pentru a-și implini visul dar și pentru a evita hățișurile birocrației, Falck a decis că se va construi o casă cu amprenta la sol de maxim 9mp, suprafață pentru care în Finlanda nu sunt necesare aprobări ci doar un proiect cosemnat de un arhitect.

Odată aprobat proiectul în 2010, Falck a decis că va construi căsuța chiar el, într-o pădure din Sipoo, localitate din zona metropolitană Helsinki.

În ciuda dimensiunii, locuința pe piloni a lui Robin, are de toate. Structurată pe două nivele, la parter are o bucătărie și cameră de zi, iar la etajul mansardat baie și dormitor. Având un perete – fereastră, casa se continuă parcă în pădure. Un alt element care dă impresia de spațiu este terasa deschisă și poteca ce duce spre casă, pe care tânărul design le-a integrat în proiect dar și în natură.

Robin Falck a folosit materiale din natură sau de la centrele de reciclare, și deși a lucrat singur, construcția propriu-zisă a casei a durat două săptămâni. Trei, dacă luăm în considerare faptul că ferstrele și ușa au sosit ceva mai târziu.

“Unghiul și dimensiunea ferestrei permite ziua luminii naturale să pătrundă în interior, iar noaptea să admiri stelele. Am vrut să mă integrez în mediul înconjurător. Când am terminat de construit, i-am dat căsuței numele Nido, ceea ce înseamnă în italiană – cuib (nr. de păsări). ”

Sursa informații și foto: Robin Falck