Șemineul electric, o soluție la modă

Șemineul electric, o soluție la modă

Vreți un șemineu, dar nu vă permiteți unul adevărat pentru că stați la bloc? Și ați vrea ceva care să încălzească dormitorul, nu sufrageria?

Soluția cea mai simplă: un șemineu electric.

Ca să nu mai zicem că imaginea unui foc arzând ar fi, de asemenea, un plus pentru toți oaspeții care rămân peste noapte.

Pentru a vă ajuta să decideți ce fel de șemineu electric ar trebui să achiziționați și unde ar trebui să vă amplasați șemineul, am pus laolaltă cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți și să le luați în considerare înainte de a cumpăra un șemineu electric.

Ce trebuie să știți atunci când cumpărați un șemineu electric:

– Nu există o flacără reală.

– Nu aveți nevoie de un coș de fum, de o conductă de fum sau de ventilație.

– Veți avea nevoie de o alimentare cu o priză electrică de perete în apropiere.

– Puteți cumpăra șeminee electrice care pot fi inserate în șemineul dvs. existent (dacă există unul), unele care sunt independente sau chiar unele care pot fi montate pe perete.

– Va trebui să vă asigurați că puterea aparatului de încălzire este suficientă pentru a încălzi dimensiunea camerei dumneavoastră.

– Șemineele electrice vin, de obicei, cu o garanție de 1 până la 2 ani.

– Șemineele electrice pot veni cu o serie de opțiuni, inclusiv o telecomandă, un termostat și lumini laterale cu LED.

Flacăra este creată cu ajutorul unui ecran vizual, la fel ca televizorul, sau folosind lumina unui bec care este refractată pe un ecran pentru a da impresia de flăcări pâlpâitoare.

Cu toate acestea, flăcările de pe modelele mai noi de șeminee electrice arată foarte realist.

Deoarece flăcările de pe un șemineu electric nu sunt reale, nu se produce fum sau gaze reziduale. Acest lucru înseamnă că nu va fi nevoie să aveți un coș de fum sau o conductă de fum existentă în locuința dumneavoastră, sau să solicitați instalarea unuia, pentru a vă bucura de un șemineu electric. Chiar și în cazul locuințelor cu șeminee deschise și coșuri de fum existente, șemineele electrice nu trebuie să fie ventilate și, prin urmare, au mult mai multă flexibilitate în ceea ce privește locul în care pot fi amplasate, în comparație cu alte tipuri de șeminee.

Prin urmare, gândiți-vă unde credeți că ați putea amplasa un șemineu electric, știind că acesta nu are nevoie de ventilație și nu necesită un șemineu sau un coș de fum existent pentru a funcționa.

Înainte de a cumpăra un șemineu electric, ar trebui să aveți o înțelegere clară a camerei din casa dvs. în care doriți să fie amplasat șemineul.

Foto: pexels.com