Grătarul din curte „a must have”, dacă stai la casă

Grătarul din curte „a must have”, dacă stai la casă

Un grătar de grădină, reprezintă accesoriul perfect pentru petrecerile alături de prieteni. Fie pe lemne, pe gaz sau pe cărbuni, dar neapărat adaptat, prin farmecul său, grădinii și personalității tale.

Mulți se gândesc la construcția propriu zisă a grătarului, la realizarea unor planuri și schițe și cei mai mulți plănuiesc să angajeze o echipă de meșteri pentru ca grătarul să devină din vis, realitate. Dar chiar trebuie să îți transformi curtea într-un șantier plin de meșteri mai mult sau mai puțin pricepuți?

În principiu, construcția propriu zisă a unui grătar de grădină fix este o procedură destul de greoaie, ce implică zidărie, tencuială, placare cu elemente decorative, dar și mult timp consumat și mult efort depus.

Și, atunci, cea mai bună variantă este să cumperi unul gata făcut, numai bun să ți-l montezi în curte.

Plăcile grătarelor de grădină sunt construite din cărămidă și beton armat, fiind extrem de solide și durabile. Fiind asamblat asemenea unei mobile de la Ikea, un astfel de obiect de grădină are nevoie doar de abilitatea ta pentru a așeza și lipi fiecare placă. Treabă care se face în doar doar câteva ore.

În mare, vei avea nevoie doar de un loc stabil și de o suprafață plană, pe care să poți așeza grătarul. Ulterior, fiecare placă a grătarului este lipită cu un adeziv termorezistent, din ciment, una peste cealaltă și potrivit schiței făcute de producător. Poți monta singur placă cu placă, având grijă să ștergi colțurile și plăcile după fiecare lipire. De asemenea, mai înainte de a le așeza și de a le lipi, este indicat să le uzi cu cât mai multă apă.

Cel mai greu moment al asamblării grătarului de grădină este cel în care trebuie să așezi cupola. Aceasta este cea mai grea placă a grătarului tău, și, de aceea, mai mult ca sigur, de această dată vei avea nevoie de ajutorul unui prieten.

După ce totul va fi așezat nu îți rămâne decât să aștepți câteva ore, până ce adezivul de ciment se va usca.