Terarii automatizate, unice în Europa și produse în România

Terarii automatizate, unice în Europa și produse în România

Plantele au puterea de a oferi nu doar culoare și textură, ci și personalitate oricărui spațiu. Integrarea lor în amenajările interioare moderne, care promovează stilul minimalist, cu spațiile fluide și linii simple sau accente industriale, poate reprezenta o provocare.  Un mod inedit prin care poți integra natură în casa ta sunt terariile

Doi tineri antreprenori români, Adrian și Simona Atinge, realizează terarii automatizate, unice în Europa. Dar ce le face să fie unice? Mai întâi dimensiunea lor, dar  în special sistemele automatizate care au grijă de plante și animale, fără să mai fie nevoie să le uzi zilnic.

„Vorbim despre niște climate tropicale complet automatizate  care se irigă singure.  Noi am reușit să creăm un mediu de viață propice acestor miniplănțute care sunt aeorofite și provin din America de Sud. Suntem singurii din România și din Europa care facem așa ceva și produsele noastre sunt  vârfuri de lance în designul interior. Mai mult, terariile noastre vin ca o necessitate, iar plantele vii în interior  sunt un trend nou la pachet cu multiple avantaje” , ne-a povestit Ing. Adrian Atinge.

 

Integrate corect în spațiul casei, plantele pot fi la fel de expresive precum o operă de artă. Armonizând cu decorul prin formă, textură și culoare, acestea ne ajută să ne încărcăm cu energie și să fim mai productivi.  În acest caz vorbim despre adevărate grădini interioare, cu influențe tropicale transpuse în terarii automatizate.

„Terariile sunt produse inovative pentru designul interior, printr-o îmbinare unică a tehnologiei cu natura, atât pentru case cât și pentru birouri. Produsele noastre au apărut ca o nevoie, un rezultat al faptului că tot mai mulți oamenii își doresc natură în casă și să nu aibă grija întreținerii și să le aibă întodeauna proaspete și vii”, a explicat Simona Atinge.

Una dintre calitățiile plantelor este versatilitatea, acestea pot fi suficient de mici, folosite doar pentru a puncta un spațiu, sau suficient de mari pentru a depăși aria decorativă și a crea noi spații, mai atrăgătoare și mai vii. Terariile Touch Nature Design se pot amplasa oriunde, ele având diverse forme și mărimi. În plus au un mare avantaj:  nu au nevoie de lumina naturală pentru că sunt dotate cu sisteme de lumini care asigură acest lucru.  Cu ajutorul terariilor se pot crea de la pereți despărțitori  până la adevărate oaze de natură la interior, care pot avea integrate inclusiv reptile.

Cei doi antreprenori realizează două tipuri de terarii, unul pentru design la care se pot adugă și reptile, iar în acest caz este nevoie de materiale mai deosebite cum este un lemn special tratat cu raze uva/uvb pentru ca reptila să beneficieze de o locuință safe, dar și terarii doar cu plante.

În general, terariile sunt grădini în miniatură, ecosisteme naturale ce pot conține o varietate de plante. Având în vedere formele geometrice pe care le pot lua  terariile se potrivesc în mod natural stilului minimalist dar, la fel de bine, pot fi integrate în orice tip de design.

Sursa foto : Touch Nature Design