Un living de inspirație japoneză în Făgăraș

Un living de inspirație japoneză în Făgăraș

Apărut în urmă cu câțiva, stilul Japandi este una dintre acele tendințe de interior care rămân.  Este o fuziune a stilului est și vest – elemente scandinave combinate cu tradițiile de design ale Japoniei. Această fuziune de stiluri minimaliste a fost aplicată de către Raymond- David Șerb, un designer de interior din Făgăraș pentru transformarea totală a casei părintești.

Stilul Japandi este tendința perfectă pentru cei care iubesc un pic de ordine.  Elementul organizatoric al aspectului creează o senzație liniștitoare cu stilul său redus, materialele naturale și lumina calda. Extrem de versatil, Japandi se bazeaza pe spatii aerisite. In editia din 12.02.2022, Casa Magazin a fost prezentat un proiect de design interior in acest stil realizat in Fagaras. In cazul de fata transformarea a durat aproximativ sase luni si a costat 6000 de euro. Elementele care populeaza aceasta noua amenajarea sunt un mix între spațiul  primitor și confortabil, regăsit cu preponderență în stilul scandinav, și cel rustic, specific stilului japonez.

„Fiecare proiect la care am lucrat a avut o poveste aparte în care am investit multă pasiune și dedicare însă, consider că vorbesc în numele multora dintre noi atunci când spun că spațiul în care am crescut, casa părintească, ocupă un loc aparte în sufletul oricărei persoane! „, spune Raymond-David Serb. Proiectul a debutat  în februarie 2019 si a insemnat renovarea unei suprafețe de 58 mp ce reprezintă livingul și holul casei  părintești din Făgăraș a tanarului designer. Încă de la început acesta si-a dorit ca întreg spațiul să reflecte frumusețea și simplitatea elementelor minimaliste, în combinație cu stilul tropical, ce exprimă lejeritate, confort și un sentiment de relaxare, mai pe scurt, un loc spațios și ideal pentru reuniuni cu familia și cei dragi!

„Procesul nu a fost unul ușor, construcția casei fiind una veche și care nu a avut parte de renovări de-a lungul timpului. Prin urmare, am întâmpinat o serie de provocări care au necesitat crearea unui concept de la 0, astfel încât rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor și să reflecte stilul pe care mi l-am dorit! „, a declarat Raymond- David Serb. Acest tip de design interior este destul de rar întâlnit în țara noastră, reflectând ideea de contemporan, spațiu deschis, luminos și care creează o impresie de claritate, calm, dar și exclusivitate. Combină în mod armonios tipuri de lemn în culori calde, deschise, elemente din beton, precum și componente din fier sau aluminiu, redând astfel mixul ideal dintre rustic și modern.

Ideea principală care se află la baza designului interior este dată de crearea unui spațiu echilibrat cu o ambianță organică, exprimată prin elemente specifice naturii și pădurilor tropicale. Astfel, paleta de culori folosită variază de la nuanțe calde precum tonurile de bej și alb murdar, până la verde pastel, gri, și desigur maro, toate acestea în contrast cu nonculorile alb și negru.

În ceea ce privește tavanul, acesta a fost decorat utilizând grinzi de brad, tratate astfel încât să capete o nuanță caldă și un aspect uniform, varianta inițială fiind compusă din rigips cu spoturi încorporate. Un alt punct de atracție este dat de scara cu aspect minimalist și structură metalică, susținerea treptelor fiind realizată cu ajutorul unei grinzi. În centrul tuturor acestor elemente de design se regăsește amplasată o sobă cu lemne, cu un aer rustic și tradițional, dar cu o interfață modernă, achiziționată de pe site-ul Pefoc.ro. Astfel, aceasta reprezintă elementul de bază care unește inovația elementelor minimaliste cu rusticul dat de influențele tropicale.

Așadar, cu toate că întregul proiect a reprezentat o adevărată provocare încă de la început, în special datorită faptului că acest tip de design interior și anume tropical minimalist, nu este foarte des întâlnit în zona Făgăraș, rezultatul final a întrecut orice așteptare! Acum, acest loc de suflet reflectă un spațiu primitor și cald, ideal pentru întrunirile de familie și pentru a găzdui crearea unor amintiri de neuitat!

sursa foto: Raymond and Partners Fagaras

Proiect realizat de : Raymond and Partners

https://www.facebook.com/ raymondandpartners
https://www.instagram.com/ raymondandpartners/