Avantajele încălzirii în pardoseală

Avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală reprezintă una dintre soluțiile ingenioase, foarte eficiente și inovatoare atât pentru locuințe cât și pentru birouri. Ce înseamnă acest sistem alternativ de încălzire pentru o casă unifamiliala dar și cum se monteaaza ne-a explict, Daniel Drăghici, expertul Energie  Spar Systeme, in editia din 12.02.2022, Casa Magazin.

Sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă modul cel mai eficient din punct de vedere energetic de a distribui căldură în interiorul clădirilor. Acestea constau într-o rețea de conducte cu apă caldă sau un covor de rezistente electrice montate sub pardoseală.

Temperaturile scăzute ale agentului termic folosit permit obținerea unei eficiente optime ale surselor de căldură. Acest tip de încălzire necesită o sapă de ipsos și este necesară pregătirea unei suprafețe fără diferențe de nivel.

 

 

Principalul avantaj al acestui  tip de încălzire este că agentul termic se distribuie uniform în toată locuința obțînându-se eficientă maximă. Acest sistem poate înlocui caloriferele iar căldura se propagă de jos în sus, prin radiere, în timp ce caloriferele produc căldura prin convecție.

Acest sitem obține eficientă maximă în încălzirea camerelor propagând căldură pe o suprafață mult mai întinsă. În plus sunt mult  mai economice din punct de vedere al energiei utilizate față de un sistem classic și pot fi montate atât în clădiri noi cât și deje existente.