Căsuțe pentru pisicuțe proiectate de designeri

Căsuțe pentru pisicuțe proiectate de designeri

De ceva vreme, atenția designerilor și a arhitecților de interior s-a îndreptat asupra patrupedelor și au gândit tot felul de zone, spații sau chiar mobilier specializat pentru ele care să arate bine în orice interior.

” Noi realizăm produse pentru animale de talie mică, pisici și câini. Iar în pandemie am început să producem și decorațiuni de perete defapt”- ne-a declarat Ciprian Velea, unul dintre proprietarii brand-ului Bossulică.

Industria design-ului pentru animale de companie este în creștere, specialiștii în interioare propun obiecte din ce în ce mai sofisticate pentru animale care au la baza tehnologii și principii sustenabile care iau  în considerare sănătatea și confortul animalelor. „Noi am creat trei colecții destinate animalelor de companie. Toate colecțiile se asamblează de client acasă. O colecție este  simplă pentru că timpul, perioada de montaj este foarte mică – între 3 și 7 minute. A două colecție necesită o perioadă mai amplă de montaj pentru că sunt mai multe piese este ca un joc lego, iar clientul are practic un joc de construcții de asamblat. Iar a treia colecție este destinată copiilor, pentru că aceștia au posibilitatea să coloreze diferite mandale care sunt inscripționate pe căsuțe.”, explică Laura Velea, arhitect de interior.

 

Căsuțele gândite ca un joc, sunt mai întâi testate de motanul familiei, și abia apoi trimise la clienți. „Totul a plecat din facultate din machetele pe care le cream la cursuri și în care Bossulică (n.r. motanul familiei) obișnuia să doarmă … și de aici a plecat toată idea. Toate produsele noastre sunt realizate cu ajutorul unui echipament laser, ele sunt debitate traforate și gravate cu acest echipament.  În urmă acestui proces produsele sunt asmablate de către client acasă, ele sunt concepute ca un joc de construcții  în care îmbinările se realizează ușor, fără prindere mecanică, fără lipici, adeziv sau unelete „, mai spune Laura.

Designul acestor obiecte l-a avut în centru pe motanul familiei, Bossulică. Care de altfel este celebru, fiind prima pisică din România angajată cu acte și salariu. Iar de curând, familia s-a mărit cu un nou tester, un alt motan pe nume Mango.