Vrei să imprezionezi cu adevărat? Alege stilul Pop-Art
Pop-art este un stil puternic și aproape șocant care, deşi a apărut în jurul anilor ’50, este la fel de modern și azi pentru că este reinventat de către designerii internaţionali în fiecare an.
Se spune că apariţia acestui stil s-a petrecut odată cu extinderea diferitelor modalităţi de comunicare media, cu încercări de exprimare din ce în ce mai îndrăzneţe.
Specialiștii spun că, în acest climat, îşi face apariţia un nou curent care se manifesta împotriva rutinei din viaţa de zi cu zi, dar şi în domeniul artei plastice, împotriva formelor clasice impuse de toate celelalte stiluri.
Promotorii cunoscuți ai acestui stil sunt Jasper Jones si Robert Rauschenberg, însă cel care a făcut pop-art-ul cunoscut în întreaga lume este vestitul Andy Warhol.
Denumirea de pop-art vine de la prescurtarea popular art, în sensul de artă care se bucură de o mare popularitate în rândul publicului Exemplul perfect este chiar Warhol, celebru grafician şi fotograf, cunoscut lumii întregi pentru reclamele la Coca-Cola, cutiile de conserve Campbell, pentru reprezentări originale ale obiectelor de uz casnic, dar şi pentru filmele pe care le regizează. Stilul pop-art s-a manifestat în pictură, cinematografie, sculptură şi design interior.
Crearea unui decor pop-art presupune suprapuneri de materiale şi forme foarte colorate. Mult galben, verde, roz şi orange, totul pentru mai multă luminozitate pentru interiorul casei.
Printurile sunt diverse, psihedelice, iar nuanţele puternice se regăsesc la mobilier, accesorii, dar şi pe pereţi. Posterele şi tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe sunt piese de nelipsit dintr-un decor pop-art.
Mobilierul are forme atipice şi piesele par că fac parte dintr-un puzzle.Mesele sunt rotunde, scaunele sunt din lemn sau material plastic colorat, cu forme inspirate din mediul înconjurător, canapele sunt cât se poate de simple şi de colorate.
Iluminatul este un alt punct important al oricărei amenajări, iar designerii sunt de părere că într-un decor pop-art trebuie utilizate lămpi, lampadare şi lustre de diferite mărimi, transparente sau asemenea unor globuri disco, care conferă o lumină colorată.