Conacul din Rhode Island al lui Taylor Swift

Conacul din Rhode Island al lui Taylor Swift

Atât de pe mal, cât și de pe stradă, conacul lui Taylor Swift – cel despre care cântă în „Ultima mare dinastie americană – este de greu de ratat. Este situat la cea mai mare înălțime a insulei Rhode Island – pe vârful Watch Hill din punct de vedere geografic, fiind în același timp cea mai scumpă proprietate rezidențială. A costat 17,75 milioane de dolari, pe care artista i-a plătit cash.

Accesul la casă se face pe o alee ca oricare alta din oraș. Nimic ieșit din comun, o micuță poartă pe care, de când s-a mutat Taylor, scrie „Știu că vei avea probleme dacă treci de poartă. Nu intra!” Dacă ignori mesajul, ai de a face cu paznicii ce cutreieă terenul.

Taylor a cumpărat reședința 2013. Însă istoria casei nu începe cu Taylor Swift, care mai degrabă a adus din nou în memoria tuturor, și prin cțntec și prin comportament, pe Rebekah Harkness, cea care a deținut casa între 1950 și 1982. O artistă cu o personalitate spectauloasă, pe cât de excentrică și controversată, pe atât de bogată, fiind moștenitoarea după soț a trustului petrolier Standard Oil. Excesele și controversele, le-a moștenit acum Taylor, care la scurt timp după ce s-a mutat pe insulă a reușit să devină „paria” orașului. Primele nemulțumiri ale vecinilor extrem de înstăriți dar nu la fel de cunoscuți ca Taylor, au fost legate de traficul creat de potopul de fani care voiau doar să-i vadă casa.

Apoi, s-au supărat că Taylor a îndrăznit să-și revendice partea de plajă pe care o deținea pe bună dreptate, dar pe care oamenii o foloseau după bunul lor plac de ani de zile. Ultima nemulțumire a pornit de la dorința lui Swift de a reconstrui un dig pe propria proprietate.

Oamenii au susținut că digul – menit să combată daunele provocate de eroziune – ar împiedica accesul publicului și ar ruina popularul loc de surfing.

Cu toate șicanele, Taylor Swift declara în emisiunea Ellenei DeGeneres că locul ei preferat de vacanță rămâne Rhode Island.

Foto: vulture.com